Toverveld

ICT


Informatie en CommunicatieTechnologie:

Samengevat kunnen we stellen dat ICT-toepassingen in het onderwijs een aantal voordelen bieden:
- Door middel van ICT kan de docent gemakkelijk afbeeldingen laten zien zodat deze beter door de leerlingen worden onthouden.
- Door middel van ICT kan de docent gemakkelijk ingewikkelde instructies geven en zo de aandacht houden van de leerlingen.
- Door middel van ICT kan de docent de lessen interactiever maken. Hierdoor maken ze de lessen aantrekkelijker voor de student en bevorderen ze de aandacht en concentratie.

Maar ook enkele nadelen:
- Instellen van de apparaten kan zeer hinderlijk zijn.
- De aanschaf van de apparaten is duur.
- Moeilijk voor leerkrachten met een gebrek aan ervaring met ICT-hulpmiddelen.

Daarom heeft elke school recht op een aantal uren ICT-coördinatie, afhankelijk van het aantal leerlingen in de school. Onze school beschikt bovendien over minstens 1 PC per klas met mogelijkheid tot afdrukken en voorzien van internet en didactische software. In het 5de en 6de leerjaar werkt men met een zogenaamd elektronisch bord. De school heeft ook een goed uitgeruste computerklas. We proberen de communicatie met elkaar en met de ouders te verbeteren door gebruik van e-mail en nieuwsbrieven. We bereiden de kinderen voor op de moderne maartschappij door de introductie van een elektronisch leerplatform en interactieve websites als 'Bingel', enz.

Op deze pagina zullen we in de mate van het mogelijke meer informatie geven over de manier van werken en onze visie toelichten.

Meer vragen kunnen worden gericht aan de directie of aan de ICT-co÷rdinator: Gilbert Vanhove. Hij is te bereiken op het telefoonnummer 0471/93.83.03 of per e-mail op gilbert.vanhove@toverveld.be. Hij zal aanwezig zijn elke maandag tijdens de schooluren. Op andere dagen kunt u ook terecht bij meester Roel van 6b.

Benieuwd? Klik even verder!
Bingel is de oefensite van de uitgeverij Van In.
Iedere leerling heeft zijn eigen inlogcode en paswoord.
Let op: Alles wat je doet wordt naar de leerkracht gestuurd (ook de goede dingen dus).
Problemen mag je melden aan de ict-coordinator.(0471/93 83 03)
Bingel is niet verplicht, maar wel nuttig om je lessen te leren...
Deze webpagina werd ontworpen om de leerlingen van deze school op een eenvoudige manier toegang te geven tot alle toepassingen die in de klas werden onderwezen: links naar Bingel, computermeester, chamilo, Smartschool, scratch, enz.